Laptop dc jack reparatie

De ingangspoort voor de oplader/adapter, ook wel DC jack genoemd is een essentieel onderdeel van uw laptop, zodat u uw batterij kunt opladen en een stabiele stroombron kunt leveren. Als het defect is, verliest uw laptop stroom en kunt u hem niet inschakelen. Het wordt een DC-Jack genoemd omdat het type elektrische stroom dat er doorheen stroomt 'Direct Current' is. De stroom die uit uw stopcontacten komt, is AC 'wisselstroom' en het is de taak van uw oplader om deze om te zetten en te regelen in DC volgens de behoeften van uw laptop. Er zijn ook andere namen zoals ingangspoort, oplaadpunt, stroompoort, stroomconnector, stroomaansluiting enz.
 
 
 

Symptomen van een verbroken oplaad voedingsaansluiting (Dc Jack).

  • De laptop werkt alleen als u het netsnoer in een bepaalde richting houdt.
  • De laptop werkt alleen op batterij.
  • De laptop krijgt helemaal geen stroom.
  • De laptop laadt de batterij niet op.
  • De laptop schakelt met tussenpozen van wisselstroom naar batterijvoeding.
  • De laptop wordt plotseling uitgeschakeld
  • Vonken komen uit de achterkant van de laptop.

 

Kan ik het DC jack van een laptop repareren zonder te solderen?

Binnenin uw laptop zijn er twee mogelijke typen DC-jack. De ene is een modulair type dat wordt aangesloten met een kabel op de moederbord en het andere type wordt rechtstreeks op de moederbord gesoldeerd. Als het DC-jack met een draad op het moederbord is aangesloten, is het mogelijk om de schade te herstellen zonder te solderen. Als het Dc jack echter rechtstreeks op het moederbord is gesoldeerd en deze is losgeraakt of volledig is afgebroken, kunt u deze niet repareren zonder te solderen.

 

 

 

Laptop dc jack reparatie

Bent u ook op zoek naar een ervaren partij die uw laptop dc jack vervangen kan? Een ervaren monteur die u zo snel en goed mogelijk kan helpen, zodat u nooit langer dan strikt noodzakelijk geen gebruik van uw laptop kunt maken? Maak in dat geval kennis met Rocket Sale

Uw laptop reparatie langs brengen of opsturen voor reparatie.