Voor 17:00 besteld morgen in huis
Maandag t/m zaterdag geopend
Snelle service
Boven €100,- gratis verzending
4,9/5 tm-google
Waterschade WAT NU?!

Waterschade WAT NU?!

minuten lezen

Misschien ben je zelf wel in het water gevallen. Niet getreurd. Een waterschade reparatie kan ervoor zorgen dat je telefoon weer de oude wordt!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste waterschades ontstaan doordat een smartphone in de achterzak wordt gestopt en vervolgens boven de toiletpot eruit valt. 

Sommige moderne telefoons zijn natuurlijk waterdicht en wanneer je deze in het water laat vallen, is er niets aan de hand. Maar wanneer je telefoon niet waterdicht is, dan is het verstandig om een waterschade reparatie te doen.

Al hangt dit natuurlijk wel af van hoe nat je telefoon is geworden. Zijn dit een paar spetters, of heeft je telefoon enkele seconden onder water gelegen?

Hoe dan ook, lees snel verder. Hieronder vertellen we de stappen die je moet ondernemen wanneer je telefoon nat is geworden.

 

Je niet waterdichte telefoon of tablet in het water laten vallen? 

Probeer dan zo snel mogelijk te handelen naar het volgende stappenplan.

  1. Zet je smartphone zo snel mogelijk uit. Wanneer je scherm niet meer reageert, kan je ook proberen je smartphone uit te schakelen door middel van de harde reset toets combinatie, die vele smartphones hebben. 
  2. Zodra je smartphone is uitgeschakeld, dien je de eventuele hoes te verwijderen en haal je de simkaart houder uit het toestel. Droog daarna je toestel af met een doek. Doordat de simkaart houder uit het toestel is, kan het water enigszins verdampen.
  3. Belangrijk om nu je toestel NIET in de oplader te doen of hem aan te zetten, dit kan catastrofale gevolgen met zich mee brengen.
  4. Ga zo snel mogelijk naar een filiaal van een professionele reparateur (zoals bijv. Rocket Sale Nijmegen)

 

Wat gebeurt er met mijn telefoon tijdens een waterschade reparatie?

We zullen eerst even uitleggen waarom het aan te raden is om de telefoon na te laten kijken op waterschade. Water bevat namelijk mineralen, zoals je waarschijnlijk wel weet. En deze mineralen zijn de boosdoener nadat je telefoon in het water is gevallen.

Mineralen hechten zich aan elektronische onderdelen van de telefoon. Dit kan ertoe leiden dat de verbindingen in de telefoon niet meer goed werken met kortsluiting als gevolg. En dat moet je voorkomen omdat je telefoon dan helemaal verloren kan zijn!

Gelukkig is het probleem van de mineralen simpel op te lossen met een waterschade reparatie.

Zodra je smartphone onder behandeling is bij Rocket Sale Nijmegen, wordt hij direct uit elkaar gehaald. Je moederbord, het hart van je smartphone, wordt in een machine gestopt die gevuld is met een vloeistof met een zeer hoog alcoholpercentage. De machine zorgt voor ultrasonische trillingen zodat de vloeistof tot in de kleinste uithoeken van je moederbord kan komen. De vloeistof zorgt ervoor dat het water van je moederbord verdwijnt zodat er geen kortsluiting meer kan worden veroorzaakt. Terwijl de machine zijn werk doet, maken het deskundig personeel van Rocket Sale Nijmegen de overige onderdelen in je smartphone zorgvuldig schoon. Op deze manier is al het water uit je smartphone verdwenen en kan er geen verdere schade worden toegebracht door het water. Na de behandeling wordt je smartphone teruggebouwd en is hij watervrij.

 

Heeft het zin om mijn toestel in rijst te leggen?

In feite zal het zeer weinig effect hebben om je smartphone in rijst te leggen. Rijst neemt weliswaar vocht op maar het vocht zit zo diep in je smartphone, via hele kleine kiertjes, dat het water niet zal opdrogen door de rijst. Daarnaast, opgedroogd water kan nog steeds kortsluiting veroorzaken. Leg je smartphone op een droge plek neer nadat hij in contact is gekomen met water en kom zo snel mogelijk langs voor een waterschade reparatie.

We hopen dat deze blog je verder helpt mocht je telefoon in het water zijn gevallen. Kom gerust langs bij Rocket Sale Nijmegen.

 

Rocket Sale

Tel: 024 675 87 66 

[email protected] 

Bloemerstraat 20, 6511 EJ Nijmegen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0